Emag

Egalitatea intre sexe... de la teorie pana la moartea pasiunii

Ok, definitia egalitatii intre sexe este in functie de persoana pe care o intrebi...
Daca este femeie este: "Egalitatea pe acelasi salariu, sa poate sa-si spuna opinia fara sa fie luata la misto, aceleasi drepturi, un tratament corect..." si asa mai departe.
Daca este barbat, atunci acest concept este privit ca un rasfat, ca "Egalitatea intre sexe" inseamna ca ea sa aiba aceleasi drepturi cu barbatul, sa aiba acces la aceleasi posturi, o chestie de ... nu aveti ce face acasa ?

Sa explicam putin si de ce, pentru ca atunci cand o femeie este tratata ca un barbat, si aici trebuie sa subliniez ca, dintr-o data nu mai este atat de bine... de ce, este simplu, a fi barbat inseamna mult mai multe decat sa ai nu stiu ce post cu nu stiu ce salariu, sau sa faci nu stiu ce lucru la care ele nu au acces. A fi barbat in ziua de azi se identifica mult mai mult cu a fi galant, a fi cu obraz ca sa platesti tu la restaurant, a te ridica de pe scaun pentru o femeie (si aici, din motive obiective, ma gandesc la una de aceeasi varsta), a fi barbat de multe ori se identifica cu forta, si cu putere, ca sa nu mai spunem ca... barbatii nu prea au voie sa faca greseli, sau nu au voie sa nu poata... ca deh, e democratie, si slabiciunea se biciuieste.

As vrea sa vad si eu femeia care te scoate in oras si plateste ea pentru tine, doar pentru ca te place, ca sa nu mai spunem ca prietenul tau cel mai bun, cu care te mai vezi din cand in cand nu este pusculita, banca, sau vreo institutie financiara. Femeia care iti face cadouri micute doar pentru ca este cu tine, asa cum ele se asteapta de la noi la flori, sau femeia care este la fel de egala cu noi si atunci cand trebuie sa plateasca pentru prostii, aici un exemplu foarte bun fiind amenzile de circulatie, unde la barbati se pun puncte, la femei se pun avertismente, ca nu cumva sa se supere mai... reprezentantele sexului frumos. :)

Mie unul mi-ar placea sa am vreo 2 sarbatori pe an in care femeile sa vina cu prajituri, bijuterii, mici desigur, si alte bazaconii "care conteazaaa" !:)

Un alt lucru interesant este ca daca mergi pe strada si ii spui unei femei ca este feminista convinsa, te si injura, poate iti iei si o geanta in cap... de ce ? din cate stiu eu aceasta "gandire", "miscare" a fost cea care a venit cu ideea femeii emancipate, dar in fine poate ca nu am inteles eu prea bine, chiar mi-ar placea sa-mi explice cineva putin mai bine "miscarea feminista".
Numeste o femeie pe strada "feminista" si ea o sa-ti raspunda scurt si direct "misoginule", poate ca noi barbatii gresim pe undeva, ar trebui sa ne... purtam mai agresiv, ar trebui sa ne raportam la femei ca si cum ar fi cel mai bun prieten, poate asa se ajunge la acea egalitate intre sexe de care toate dragele noastre se plang.

Am observat in timp, ca un barbat daca duce gunoiul, acesta fiind un lucru banal care se gaseste in fiecare casa, primeste o alta sarcina... ca vorba aia, "oi fi obosit saracu de tine", cand vine vorba ca o femeie sa duca gunoiul inainte sa iasa pe usa, iti si spune "vezi ca duc gunoiu, sa faci si tu nu stiu ce...", sau "apucate de tocat varza..." sau orice alt lucru care va poate trece prin cap.

Ajungem pana la urma la intrebarea, ce vor femeile? Freud a murit incercand sa descopere, mie unul imi place sa traiesc, asa ca putin ma intereseaza !
Sunt sigur ca daca vor ceva, au gura sa vorbeasca, asa cum au gura sa zica ce nu este bine, cu siguranta pot sa si ceara anumite lucruri.
Aici o sa fie destule care o sa spuna, nu trebuie sa cerem noi, trebuie sa va dati voi seama, bine... atunci si voi puteti face acelasi lucru, daca tot vreti egalitate intre sexe si sunteti emancipate, inseamna ca puteti gandi ca un barbat.... sa va vad ! (Asta o sa fie funny!)

Astept critici, mai ales de la cunostintele de gen feminin, ma astept la voeb de genu' "nu vreau sa te mai vad vreodata in viata mea, misoginule !"
Apropo, respect doamnelor si domnisoarelor care nu sunt asa!

Niciun comentariu: